söndag, juni 22, 2008

Midsommar

I onsdags eftermiddag så hämtade vi barnen, åkte hem och packade in i bilen och gav oss sen i väg. För att undvika att fastna i Sthlms-trafiken så åkte vi över Enköping-Strängnäs ner till Nävekvarn. Vi stannade först till i Enköping för att äta på McDonalds där. Sa lite på skoj när vi klivit ur bilen: "Tänk om Mattias & barnen är här nu", och en minut senare ser jag deras bil och framme vid lekplatsen var dom. Komiskt! Dom hade redan ätit, men stannade kvar och höll oss sällskap. Kul för barnen att få spontanleka med kusinerna sådär!

Vårt stopp tog därmed lite längre tid än planerat, och vi lämnade Enköping 18:45. Puttrade sen på lite mindre vägar ända till Nyköping så det tog rätt lång tid. Barnen gnällde och ville vara framme, och även jag ska väl erkänna att jag gnällde lite över valet av resväg...

Halv nio kom vi då äntligen fram till Nävekvarn. Åsa & Thindra smög på oss utanför...
Dom var nog glada för att vi äntligen kom! Thindra hade längtat... Det var full rulle fram till elva ungefär, då kom barnen i säng... Vi oxå för den delen!

På torsdagsmorgonen gick Micke upp redan strax efter fem, han och Thomas skulle iväg och jobba i butiken. Melker vaknade till då, men somnade självmant om - tack och lov - och sov till sjutiden. Då gick vi upp, och en stund senare kom även Åsa&Thindra upp.

Vi åt frukost, och softade en stund innan vi gjorde oss klara och gick ut. Vi tog en sväng ner till hamnen. Där vi åt glass och sedan gick ut på en liten ö som kallas för Skäret. Där lekte vi vid havskanten en stund. Mysigt - men lite väl blåsigt!


Näveån

Vi gick tillbaka hem och åt lite lunch, och åkte sen in till Nyköping för att strosa runt. Tog en tur i Nyköpingshus. Det var lite för läskigt för våra små barn, så vi blev inte så långvariga där. Tog en fika utanför i stället. Strosade sen runt på stan en stund innan vi åkte vidare till butiken för att träffa papporna och handla midsommarmaten. Efter det återvände vi hemåt och fixade iordning tacos. Mumsigt!


Mathilda provar kläder i Nyköpingshus


Glasspaus





Efter maten hade vi utlovat att vi skulle baka Droskmuffins ur Mathildas prinsesskokbok. Det gick sådär att baka med en sjuåring och två treåringar strax efter åtta på kvällen.... Åsa tänkte ta med treåringarna ut en stund, och det slutade med att jag själv stod och bakade muffins..

Även denna kväll kom vi sent i säng. Runt tio gick papporna och nattade barnen. Åsa och jag stannade uppe en stund och njöt av lugnet...

På midsommaraftonsmorgon vaknade vi återigen upp utan papporna på plats. Dom hade åkt iväg för att jobba.

Efter frukosten gick jag och barnen till dagiset där Thindra ska börja. Där lekte vi en stund på gården. Efter en stund kom även Åsa dit. Efter ytterligare en stunds lek så gick vi hemåt igen.


Kapten Melle i lekparken

På vägen hem ringde Micke och bad om att bli hämtad i butiken. Thomas skulle jobba vidare en stund, men Micke ville komma hem och äta sillunch med oss. Barnen stannade kvar med Åsa medan jag åkte för att hämta Micke. När vi kom tillbaka var sillunchen i stort sett klar. Vi fixade bara det sista, och då dök även Thomas upp.


Kolla in mucklerna...

Efter lunchen hoppade vi in i bilarna och åkte i väg till Koppartorp för att vara med på ett midsommarfirande där. Vi hade hört att det skulle vara mycket folk där - men att det var så sjukt mycket folk hade vi inte räknat med. Det var hur mycket bilar som helst, och kö in på området... Vi hade med oss lite picknick, och hade tänkt att slå oss ner på en filt nånstans... Det var lättare sagt än gjort - för det var knökfullt överallt... Satte oss lite provisoriskt i en backe för att kunna fika en snabbis i alla fall. Vi satte oss precis under ett träd - mycket smidigt då det precis började regna... Tack och lov var det snabbt övergående.

Det fanns även ponnyridning, och barnen ville rida så vi gick iväg till hästarna. Melker var den som tjatade mest - men när han väl skulle upp på hästryggen så bangade han. Mathilda och Thindra red däremot och var nöjda med det. Efter det åkte vi hemåt igen. Vi tog det lugnt en stund, några sov och jag och Melker var ute vid lekplatsen och lajjade.


Mathilda och Micke picknickar i en uppförsbacke...



... äter torra Droskmuffins


Mathilda på ridtur


Melker kommer springandes med leksaken han fiskade upp i fiskdammen

På kvällen åt vi sen grillat och en massa annat. Gott!
Vi drack rysliga mängder... jag fick i mig ett helt glas vin. Hällde upp ett glas till, och gick strax därefter och nattade barn... Då var klockan tio... När jag sen vaknade 00:53 hade alla utom Micke gått och lagt sig, och då var jag inte så sugen på mitt vin.. Jag var mer sugen på att fortsätta sova :) Glad midsommar lixom....

På midsommardagen var alla hemma när vi vaknade - till barnens stora glädje! Det blev en stor härlig frukost innan vi packade ihop våra saker. Gick sen ner till hamnen för att äta glass och driva omkring en stund. Mysigt! Träffade dessutom Sara från mailinglistan där. Skoj! Det är inte ofta man ser en mailkompis livs levande...


En vacker lavendelrabatt utanför huset


Mathilda & Melker ute på Skäret


Mathilda modellar

Vi lämnade Nävekvarn strax innan tre. Anlände till Märsta vid halv fem, åkte då raka spåret hem till mamma och pappa där vi bjöds på smarrig middag. Sandra & Nicklas var där oxå... och vet ni vad - nu är det fritt fram att berätta - jag ska bli faster! Tralalallala....

4 kommentarer:

Sabina sa...

Men Grattis, faster är STORT=)=)=) Jag vet för jag har precis blivit det=) Till världens sötaste Alva, men det vet du ju redan=)

Då har man koll på din midsommar då. Vad har vi sagt om att dricka så mycket???=)=)

Det låter iaf som om ni har haft det trevligt. Kul med alla kort oxå.

Kramkram

Anonym sa...

Men vad skoj... Hälsa Grattis till det blivande föräldraparet vet ja. kan det va så att min mamma redan visste detta? Hon sa det för inte så länge sen men då sa jag att nä, dom har inga barn, hehe.

Låter som ni haft en trevlig helg med full fart!

Kram på er från mig & Noah

Sandra sa...

Sabina:
Just det.. tänkte inte på att du är nybliven faster... då kanske du kan lära mig allt om hur man är en bra faster :)

Det ska bli jättemysigt!

Ja, jag måste ta tag i det där med drickandet.. AA kanske?

Monica:
Det ska jag göra - om jag minss...
Nja, mormor & morfar fick höra det i fredags, men din mamma kanske hört det efter det?! Djungeltelegrafen går fort där på Arhem har jag hört :)

Kram tebax!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.