fredag, juni 08, 2007

Glest med uppdateringar

Det har varit glest med uppdateringar den senaste tiden.. Som vanligt är det tidsbrist som är orsaken.

Jag kommer knappt ihåg vad vi gjort heller... får nog kolla almanackan...

Jo, vi har ju varit på Öppet hus i Mathildas blivande skola. Barnen fick tillsammans med sina föräldrar vara med i förskoleklassen under en timme. Mathilda var lite blyg, men fick sitta i frökens knä under samlingen så det gick bra. Efter samlingen gick hon mest runt och kikade lite vad som fanns att göra, och så ritade hon lite med några andra tjejer. Hon tyckte det var jättekul och ville inte gå tillbaka till dagis. "Dagis är sååå tråkigt, jag vill gå i skolan!"

Jag som var lite orolig för skolstarten och att det skulle bli knepigt när hon inte kommer få gå med sina kompisar, men det känns inte som att det kommer bli några problem. 6:e augusti börjar hon där.

När vi var på skolan träffade vi även min gamla fröken! Kändes lite märkligt... Om hon är kvar när det är dax för Mathilda att börja i fyran så kommer hon troligtvis att ha henne.

Förra fredagen, den 1:a juni, firade vi vår femåriga bröllopsdag!
Vi lämnade barnen på dagis, åkte sen hem och packade en väska och styrde kosan in mot Stockholm. I Stockholm strosade vi runt och handlade lite. Jag lyckade med konstverket att köpa två par skor, ett par byxor, en kjol och fyra toppar inom loppet av en timme! Rekord... Kändes så himla bra!

Vi åt lunch på Pizza Hut innan vi satte oss i bilen igen för att åka till Trosa. Strax efter två var vi framme i Trosa och kunde då checka in på Stadshotellet. Vi gick upp på det mysiga rummet och lämnade av vår packning innan. Klockan tre var det "Afternoon tea" i matsalen, det bjöds på scones med goda tillbehör och kladdkaka. Smarrigt!

När vi fikat färdigt gick vi upp på rummet och bytte om till badkläder. Satte på oss de sköna morgonrockarna man fick låna, samt tofflorna, och så begav vi oss ner till Spa-avdelningen. Där kröp vi ned i en stor bubbelpool och bara njöt av livet... Vi tog även för oss av den goda frukten och de goda juicerna som fanns uppdukat. När vi badat en stund så la vi oss i relaxrummet och läste våra böcker.

Vi hade inte bokat någon behandlig, men blev så sugna där vi låg. Så jag gick ut och kollade om det fanns nån tid ledig och det gjorde det! Vi fick göra en gemensam behandling, en Duo Relax. Vi fick sätta oss i varsin stol och lägga fötterna i ett härligt fotbad. Fick sedan hårbottenmassage samt nackmassage. Avslutningsvis fick vi fötterna peelade och masserade. Urskönt! Fick även ett gott te att dricka under tiden vi satt där.

När vi var klara så gick vi upp på rummet och la oss och slappade en stund. Jag somnade visst till.. Vaknade strax efter sju igen och då var det dax att göra sig klar för middagen. Klockan åtta hade vi bordet bokat. Middagen var en fyrarättersmiddag...

Fast till att börja med fick man en aptitretare, en Palsternacks och Äpple-soppa. Jättegod!
Vidare såg menyn ut så här:
Förrätt: - Äppel -& fänkålsgravad lax serveras med färsk potatis pepparrotskräm & dillcitronette
Mellanrätt: - Ljummen färsk rödbeta i vincotto med getost samt kanderad valnöt
Varmrätt: Grillbuffé (Grillat kött och grillad lax med en massa smarriga tillbehör)
Dessert: Pannacotta smaksatt med kardemumma toppad med rabarber -&jordgubbskompott samt biscotti

Allt var supergott - men man blev ju fullkomligt stoppmätt! När vi ätit klart så gick vi och hämtade våra jackor, och gick ut på stan för att gå en promenad - och låta maten sjunka :) Tyvärr så blåste det en hel del, så det var inte särskilt skönt att gå. Efter promenaden gick vi upp på rummet och la oss på sängarna och läste en stund innan det var dax att säga God Natt.

På lördagsmorgonen vaknade vi strax efter åtta. Tog det lugnt en stund innan vi gick ner och njöt av en underbar frukost. Efter frukosten bestämde vi oss för att checka ut och gå ut och strosa på stan och njuta av det härliga vädret. Hade även bestämt med en arbetskamrat som bor i Trosa att vi skulle komma och hälsa på henne. Så efter ett par timmar på stan så gick vi hem till henne och fikade lite. Trevligt!

Vid tretiden lämnade vi Trosa och begav oss hemåt. Hemma möttes vi av två glada och trötta barn och en trött mormor och morfar.. De hade tillbringat dagen på Skansen! Lite bilder från besöket finns i mammas blogg.

Vi avslutade kvällen med hopp i hoppborgen och grillning. Trevligt!

I måndags kväll var det dagispicknick vid Norrbackaskolan. Mysigt! Det var så himla sött att se smågrabbarnas kramkalas när vi kom. Melker har tre jämngamla som han hänger ihop med på dagis, och dom är så himla gosiga och kramiga med varandra. Varje morgon har dom kramkalas när dom sammanstrålar, och så även på picknicken.

I onsdags var det nationaldag, och vi har ju inlett en ny tradition... staketbygge! Förra året byggde Micke och pappa staketet på Sundveda (för övrigt samma dag som vi skrev kontrakt på det hus vi nu bor i) och i år var det staketbygge på Hallonstigen som gällde.

Jag och barnen gav oss iväg hemifrån. Vi åkte till Steninge Slott och firade barnens nationaldag i gassande solsken. Pust!
Först av allt så målade Mathilda en planet, det var någon form av rittävling. Sen gick vi runt i labyrinterna en stund och där satte vi oss sedan och intog vår matsäck. Klockan gick vi på en guidad tur i slottet. Det var kul att se, för trots att vi bor så nära så var det första gången jag var in där.. Det värsta var att det var så himla varmt.. man dröp av svett, så sen bestämde vi oss för att åka hem - men när vi var på väg till bilen så såg vi ju brandbilarna... Dom var ju tvugna att provsittas såklart. Succé!

Sen åkte vi hem och beundrade staketet som kommit upp!

Just nu är jag inne i en period med massvis av jobb.. Känns inte alls kul när man ser hur många runt omkring en börjar trappa av inför semestrarna... Men jag har ju faktiskt ett par dagar i Barcelona att se fram emot! Nästa måndag åker jag dit... Ska bli så spännande! Har aldrig varit borta från barnen i mer än en natt åt gången, och nu ska jag vara borta tre nätter...

Fast även om jag ser fram emot Barcelona, så känns det lätt stressande.. Det innebär en veckas jobb mindre. Nästa vecka lär det bli många kvällspass. Suck!

Inga kommentarer: