söndag, juli 24, 2005

Allt möjligt

Det får väl bli en liten återblick på veckan som gått...

I onsdags så blev det först en morgonpromenad tillsammans med mamma & pappa. På dan gav vi oss ut på en liten shoppingrunda. Vi åkte först till Onoff i Väsby för att köpa en MP3-spelare, men dom var såklart slut där. Åkte då vidare till Kista där vi fick tag på en. Det blev en Apple iPod. Vi betalade för en 4GB, men upptäckte att vi fått en 6GB. Inte oss emot.... Till sist åkte vi till ICA Maxi Solna och handlade mat. Kanske lite väl långt för att handla mat, men det är så mycket trevligare där än på "vårt" Maxi - och så har dom ju Self Scanning oxå.. Mathilda ville vara i Minihuset, så det fick hon. Funkade hur bra som helst! Man är ju lite pirrig när man lämnar henne sådär....

På kvällen kom mamma & pappa hit och var barnvakt. Jag och Micke åkte till Sigtuna och åt en god (och väldigt dyr) trerättersmiddag på Båthuset. Tyvärr hade Melker haft ont i magen och varit jättelessen då vi var iväg, stackarn. När vi kom hem sov han, men vaknade och var glad igen. Senare la han av några rejäla brakare och efter det hjälpte jag han att få ut lite bajs - sen var det frid & fröjd.

I torsdags morse var det återigen dags för en morgonpromenad. Sen ägnades dagen åt städning, packning, pirogbakande och lite annat. Sen gjorde vi väl inget särskilt tror jag... I såna fall har jag glömt det!

På kvällen hade jag och Melker ett livligt samtal i soffan. Han har börjat prata så otroligt mycket och testar sin röst i olika lägen. Det lät så kul, och ju mer jag skrattade - desto högre pratade han. Tokungen!

Denna dag hittade även Melker sina fötter, och började leka med dem. Sött!

Förresten så sov Melker otroligt bra både natten mellan tisdag/onsdag och onsdag/torsdag. Mellan 21-06 samt mellan 22-07. Hur skönt som helst!!!
Hade såklart hoppats att även natten mellan torsdag och fredag skulle bli lika bra... Icke!

Melker vaknade både en och två gånger natten mot fredag. Först vid 02 och sen vid 05. Suck! Vi var rätt trötta när klockradion satte igång 06:30. Tog en stund innan jag kom upp. Dom andra sov vidare en liten stund till..
Närmare halv nio var vi klara för avfärd. Mamma & pappa kom hit så att vi fick lägga in lite saker i deras bil, och sen åkte vi ner till Kolmården.

Kom fram till Kolmården strax innan elva. Då hade tack och lov regnet upphört, fast vi hann knappt mer än komma in så började det regna igen. Fast inte så farligt mycket!

Vi gick först till Bamses Värld där vi åt lite och gav Melker mat. Mathilda åt en rejäl portion pannkakor (tre stora pannkakor) och sen var hon redo för lek. Vi hade nog kunnat stanna i Bamses Värld mycket längre, men vi ville ju hinna med att se djuren oxå så vi fick skynda vidare.



Melker sitter i bärselen hos Micke - mätt och belåten

Det lite regniga vädret var i alla fall postivt för djuren. Alla djur visade sig istället för att gömma sig som dom brukar om man är i djurparker soliga dagar.
Vi gick in på Barnens lantgård och där blev jag bestulen! Böjde mig ner för att klappa en get och då kommer en annan get och nafsar i min ficka. Fick tag på kartan jag hade där, och så tog han stor tugga av den!


Mormor, Mathilda och en get


Några söta griskultingar


Familjen Get har ställt upp sig


En cool isbjörn ligger och slappar


Tuffa noshörningar

När vi kom till tigrarna så hade dom ett litet hus där man kunde äta sin matsäck, så vi dukade upp. Hade med oss piroger och sallad, och lite pastasallad och köttbullespett till Mathilda. Gott!

När vi ätit färdigt skyndade vi iväg till delfinerna, hann precis i tid. Delfinföreställningen var jättefin och både Mathilda & Melker uppskattade den. När vi sen kom ner så öste regnet ner - och Melker var hungrig. Vi gick in och satte oss i delfinlagunen och gav Melker mat där. Perfekt!
Efter det började vi bege oss mot utgången. Kikade på aporna och savannen först bara. Fast vid det laget hade Mathilda börjat bli lite avslagen, och var inte så intresserad längre. Dessutom började regnet ösa ner - så vi skyndade oss ut och till bilen.

Melker sov i vagnen och fortsatte sova då vi lyfte ner honom i babyskyddet. Mathilda lyssnade på sagor & Astrid Lindgren-sångare i iPod'en och efter en liten stund så dunade även hon in. Vi är otroligt nöjda med inköpet av iPod'en! Så himla bra....

Vi åkte till Linköping där vi först stannade och jag sprang in och handlade på Kvantum i Ekholmens centrum. Sen åkte vi vidare ut till Iffe & Kerstin i Bestorp. Både Mathilda & Melker vaknade precis då vi kom fram. Dom sov riktigt länge båda två!

Vi packade in oss i lillstugan (Jisses vilken packning man har då man reser bort med två barn....) och sen var det middag. Mathilda är tokig i Iffe och det är så kul att se... Jag ser mig själv i henne.. Minns hur kul vi tyckte det var att komma hem till Iffe & Kerstin då vi var bra. Han är ju en lekfarbor och har alltid varit - om än med lite mindre ork nu... Han är ju ändå 78 år....
Det blev en rätt sen kväll, barnen somnade strax innan elva.

lördagen vaknade Mathilda tidigt och ville gå upp till Iffe & Kerstin och leka. Lyckades hålla henne kvar i stugan till klockan nio med hjälp av en ny Princess-tidning och lite sagolyssning på iPod'en.

När vi satt och åt frukost så låg Melker på golvet, och då fattade katten tycke för Melker. Han satte sig tätt intill Melkers huvud, och strök sig sedan mot honom och slickade honom i håret. Melker såg helt oberörd ut...



På dagen åkte vi in till Linköping och hälsade på min farmor. Det regnade hela dagen, så att åka till Valla som vi tänkt göra strutnade vi i. Vi bestämde oss för att åka till IKEA i stället, så att Mathilda kunde springa av sig - och Iffe & Kerstin kunde få ta det lugnt en stund och vila sina öron...

Vid IKEA var det totalt kaos, hur mycket folk som helst - så vi la den planen åt sidan. Det fick bli Mc Donalds istället...

På kvällen åt vi middag och sen var Mathilda toktrött och blev helt speedad. Strax efter halv nio gick Micke ner och la henne, och när hon somnat så gick jag ner till stugan med en sovande Melker. Det blev en tidig kväll med andra ord! Skönt! Melker bestämde sig nämligen för att vakna vid 01 och sen inte vilja somna om... Han var jätteglad... Det var inte vi - vi var trötta! Han somnade väl strax efter 02 sen igen.

Vi fick lite sovmorgon på söndagen, vaknade väl närmare halv nio. Skönt! Började då packa och städa ur stugan innan frukosten. Efter frukosten var det full fart på Mathilda. Hon sprang sjuttioelva varv runt huset, busade med Iffe i skrotverkstan och hälsade på två hästar som kom på besök. Hon vågade klappa dem - men när Iffe ville lyfta upp henne på en av hästarna var det stopp.


Mathilda smyger på kissen


Mathilda och lille söte hästen


Mathilda spanar in alla intressant saker som Iffe har i sin skrotverkstad


En fin bild på Kerstin, Mathilda, Iffe & Melker blev det innan vi åkte hem

Strax efter elva tackade vi för oss och åkte in mot Linköping och sen vidare till Malmslätt. Tänkte att det kunde ju vara kul att hälsa på min kusin och hennes familj när vi ändå var i krokarna. Vi har ju bara setts en gång innan. Fast hennes sambo och barn var med på Melkers dop, så dom har vi träffat två gånger. Hur som helst så kom vi hem till dom närmare halv ett, och Mathilda & Edvin började genast leka. Kul!

Vi blev bjudna på god lunch och sen fika. Pratade och hade det jättetrevligt i några timmar innan det var dax för oss att åka hemåt. Dom bor i närheten av Flygvapenmuseum, och Micke var nyfiken på det, så då stannade vi där en stund. Micke & Melker kollade på gamla flygplan medan jag och Mathilda var i en liten pysselhörna och byggde en fallskärm. Sen spelade Mathilda ett Mulle Meck-spel på en dator där medan jag gav Melker mat. Vi köpte oss varsin glass, och sen åkte vi hem mot Stockholm igen.

Melker sov i stort sett hela vägen - och Mathilda höll sig vaken. MP3-spelaren var verkligen ett otroligt lyckat köp! Hon lyssnade på sagor&musik i den hela vägen hem...

Vi kom hem vid halvåtta, och då fikade vi lite innan det var dax för Mathilda att hoppa ner i säng.

Inga kommentarer: